Рецепт Пиріг «сніжинка»
Цей пиріг готується на дріжджовому здобне тесті у формі сніжинки. Пиріг смачний і зручний для подачі — його не потрібно нарізати, він розбирається на порційні булочки.
опис приготування:
Тематичний пиріг на Новорічні та Різдвяні свята з дріжджового здобного тіста. Випічка дуже смачна, втім як і вся домашня. Тісто готується просто і воно приємне в роботі. У тесті використовується кефір з молоком. Молоко можна замінити на воду, а кефір на кисле молоко або кисле молоко. Глазур з молока і цукрової пудри можна замінити на згущене молоко. Спробуйте приготувати ароматні булочки.
- кефір— 200 мілілітрів
- молоко— 50 мілілітрів
- вершкове масло— 75 грам
- яйце— 1 штука
- мука— 600 грам
- цукор— 60 грам
- дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
- сіль— щіпка
- ванільний цукор— 10 грам
- молоко— 3 Ст. ложки(глазур )
- цукрова пудра— 200 грам
- рослинна олія— 2 Ст. ложки(для змащення тесту)
- цукор— 3 Ст. ложки
Вбийте яйце і перемішайте, додайте дріжджі. знову перемішайте.
300 гр борошна змішайте з ванільним цукром і сіллю. Висипати в рідку складову і перемішайте ложкою. Решту борошна висипте на робочу поверхню, викладіть на борошно тісто з миски і руками замісіть. Муки може піти іншу кількість, тому відразу всю муку не додавайте, а підсипати частинами.
Миску змастіть рослинною олією і викладіть тісто, накрийте плівкою і залиште в теплому місці для підняття.
Коли тісто збільшиться в два або три рази, потрібно його обмять.
Розділіть на чотири частини і скачайте кульки.
Можна робочу поверхню припудрити борошном, але краще змастити олією, щоб тісто більше не перевантажувати борошном. Розкачайте кожну кульку в тонкий млинець, змастіть рослинною олією і посипте цукром. Кладемо другий млинець зверху — змащуємо маслом і посипаємо цукром і третій млинець — масло і цукор. Четвертий не змащуємо маслом і не посипаємо цукром.
Розрізаємо тісто на вісім частин — трикутники.
У центрі кожного трикутника зробіть надріз, прорізаючи всі шари.
Гострий кінець виверніть через розріз. Два кінчика широкої частини подверніте під низ.
Зберіть пиріг у формі сніжинки на деку, застеленому пергаментним папером.
Залиште в теплому місці до збільшення пирога. Зараз можна пиріг змастити збитим яйцем. Але якщо будете готувати глазур для пирога, тоді краще жовток не використовувати, інакше пиріг погано просочиться глазур'ю.
Пиріг випікаємо хвилин 20 при температурі 200 градусів. А поки готується пиріг, можна приготувати глазур. В цукрову пудру виливаємо тепле молоко і ретельно все перемішуємо. Готовий пиріг відразу змастіть глазур'ю (поки пиріг гарячий).
Коли пиріг повністю охолоне, можна посипати його цукровою пудрою.
Пиріг добре розбирається на булочки.
Смачного!
Подібні рецепти
Торт «гірка» класичний рецепт
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...