Рецепт Православная паска, як у бабусі
У мене є рецепт паски, який вже перевірений роками, моя бабушка так пекла паски, моя мама і я. Тут немає ніяких проблем, хитрощів, але паски виходять дуже м'якими, ароматними і пористими.
опис приготування:
Отже, розповідаю, як приготувати православну паску, як у бабусі. З цієї кількості продуктів у мене виходить 4 великих паски, якщо у вас маленькі формочки, то штук 8 точно вийде. Тісто відмінно підходить в теплі, я наповнюю форми не більше, ніж на третину, тісто дуже повітряне і завдяки тривалій расстойке (35-40 хвилин) при розрізі виходять довгі пори. паски м'які, смачні. За бажанням можна додати ще сухофруктів або цукатів, тільки не важких, інакше вони осядуть під час вистоювання. пробуйте!
- жирна сметана— 60 грам(краще домашня)
- молоко— 250 мілілітрів
- свіжі дріжджі— 25 грам(пресовані)
- цукор— 180 грам
- Ванільний цукор— 20 грам(2 пакетика)
- Борошно пшеничне— 4 склянки
- яйце— 2 штуки(якщо дрібні, то 3 шт)
- Вершкове масло— 60 грам
- Ізюм світлий— 100 грам
- кондитерська посипка— 15 грам
- білок яєчний— 1 штука(для глазурі)
- Цукрова пудра— 3 Ст. ложки(для глазурі)
перше, що потрібно для тіста, це опара. Для її приготування в стакані теплого молока розчиніть дріжджі, додайте дрібку солі і столову ложку цукру.
додайте 2-3 столових ложки борошна, розчиніть її і залиште опару в теплі на 15 хвилин. Повинна з'явитися пінна шапочка, це означатиме, що дріжджі "; прокинулися і заграли ";.
Всипте в готову опару цукор, що залишився, додайте розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, сметану, яйця. перемішайте добре.
Просійте добре борошно, щоб вона наситилася киснем. Невеликими порціями вводите в рідину, почніть замішувати тісто. Не робіть його занадто крутим, інакше погано буде підходити.
Комок тесту накрийте сухим рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 годину. Тісто має добре збільшитися в обсязі.
Распарьте родзинки для паски. Додайте його в підійшло тісто і перемішайте. Якщо родзинки буде вологим, його складніше буде вмесіть, в цьому випадку присипте його борошном або підсушіть паперовим рушником.
Форми добре змастіть рослинною олією. Покладіть по кульці тіста, воно повинно заповнити не більше третини формочки. Залиште в теплому місці на 30-40 хвилин. випікайте при 180 градусах хвилин по 30-45, все залежить від розміру.
Дайте охолонути в формі. Потім обережно витягніть.
Для глазурі збийте охолоджений яєчний білок до стійких піків. Додайте цукрову пудру, перемішайте ще раз міксером глазур. Можна додати пару крапель лимонного соку.
глазур готова.
Нанесіть глазур силіконової лопаткою або чайною ложкою. Зверху прикрасьте кондитерської посипкою.
Світлого вам свята!
Подібні рецепти
Засолка донський оселедця в домашніх умовах
здобна, повітряна, з приголомшливою текстурою тесту і дуже смачна паска без особливого клопоту! Розповім вам по секрету, як приготувати просту паску без замісу тіста. опис приготування: скажете, так не буває? А ось і ні! Після того як приготуєте паску за цим рецептом, завжди будете робити тіль...
Салат з курки і помідорів
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...