Рецепт Православная паска, як у бабусі

Рецепт Православная паска, як у бабусі
Кількість порцій: 4 Час приготування: 4 г. 0 хв.
У мене є рецепт паски, який вже перевірений роками, моя бабушка так пекла паски, моя мама і я. Тут немає ніяких проблем, хитрощів, але паски виходять дуже м'якими, ароматними і пористими.

опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати православну паску, як у бабусі. З цієї кількості продуктів у мене виходить 4 великих паски, якщо у вас маленькі формочки, то штук 8 точно вийде. Тісто відмінно підходить в теплі, я наповнюю форми не більше, ніж на третину, тісто дуже повітряне і завдяки тривалій расстойке (35-40 хвилин) при розрізі виходять довгі пори. паски м'які, смачні. За бажанням можна додати ще сухофруктів або цукатів, тільки не важких, інакше вони осядуть під час вистоювання. пробуйте!

  • жирна сметана— 60 грам(краще домашня)
  • молоко— 250 мілілітрів
  • свіжі дріжджі— 25 грам(пресовані)
  • цукор— 180 грам
  • Ванільний цукор— 20 грам(2 пакетика)
  • Борошно пшеничне— 4 склянки
  • яйце— 2 штуки(якщо дрібні, то 3 шт)
  • Вершкове масло— 60 грам
  • Ізюм світлий— 100 грам
  • кондитерська посипка— 15 грам
  • білок яєчний— 1 штука(для глазурі)
  • Цукрова пудра— 3 Ст. ложки(для глазурі)
Православная паска, як у бабусі - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 2 перше, що потрібно для тіста, це опара. Для її приготування в стакані теплого молока розчиніть дріжджі, додайте дрібку солі і столову ложку цукру.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 3 додайте 2-3 столових ложки борошна, розчиніть її і залиште опару в теплі на 15 хвилин. Повинна з'явитися пінна шапочка, це означатиме, що дріжджі "; прокинулися і заграли ";.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 4 Всипте в готову опару цукор, що залишився, додайте розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, сметану, яйця. перемішайте добре.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 5 Просійте добре борошно, щоб вона наситилася киснем. Невеликими порціями вводите в рідину, почніть замішувати тісто. Не робіть його занадто крутим, інакше погано буде підходити.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 6 Комок тесту накрийте сухим рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 годину. Тісто має добре збільшитися в обсязі.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 7 Распарьте родзинки для паски. Додайте його в підійшло тісто і перемішайте. Якщо родзинки буде вологим, його складніше буде вмесіть, в цьому випадку присипте його борошном або підсушіть паперовим рушником.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 8 Форми добре змастіть рослинною олією. Покладіть по кульці тіста, воно повинно заповнити не більше третини формочки. Залиште в теплому місці на 30-40 хвилин. випікайте при 180 градусах хвилин по 30-45, все залежить від розміру.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 9 Дайте охолонути в формі. Потім обережно витягніть.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 10 Для глазурі збийте охолоджений яєчний білок до стійких піків. Додайте цукрову пудру, перемішайте ще раз міксером глазур. Можна додати пару крапель лимонного соку.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 11 глазур готова.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 12 Нанесіть глазур силіконової лопаткою або чайною ложкою. Зверху прикрасьте кондитерської посипкою.

Православная паска, як у бабусі - фото крок 13 Світлого вам свята!

Подібні рецепти

Проста паска

Засолка донський оселедця в домашніх умовах

здобна, повітряна, з приголомшливою текстурою тесту і дуже смачна паска без особливого клопоту! Розповім вам по секрету, як приготувати просту паску без замісу тіста. опис приготування: скажете, так не буває? А ось і ні! Після того як приготуєте паску за цим рецептом, завжди будете робити тіль...

Салат з курки і помідорів

Салат з курки і помідорів

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...