Рецепт Польський паску

Рецепт Польський паску
Кількість порцій: 7-11 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Сьогодні я розповім, як приготувати польський паску — традиційну пасхальну польську випічку. Вже не знаю, чи дійсно поляки готують паску саме так, проте виходить смачно.

опис приготування:

Рецепт польського паски, природно, винайдений не мною — взяв його з кулінарної книги польською традиційної кухні. Рецепт мені настільки сподобався, що на минулий Великдень було вирішено спекти саме такий польський паску. Сподобалося абсолютно всім, тому із задоволенням ділюся рецептом і з вами.

Удачі в приготуванні!


  • Вершкове масло— 220 грам
  • Борошно пшеничне— 500 грам
  • Дріжджі сухі швидкодіючі— 10 грам
  • Цукровий пісок— 200 грам
  • журавлина sushenaya— 50 грам
  • Ізюм темний— 50 грам
  • Цукрова пудра— 100 грам
  • Кокосова стружка— 20 грам
  • молоко— 300 мілілітрів
  • сіль— 1/2 чайних ложки
  • Куряче яйце— 4 штуки
  • вишня сушена— 50 грам
  • цукати лимонні— 50 грам
  • Ізюм світлий— 50 грам
  • лимони— 1/4 штуки
польський паску - фото крок 1 Смешиваем горячее молоко и растопленное сливочное масло.

польський паску - фото крок 2 Просеиваем в смесь муку и интенсивно перемешиваемв тесте не должно оставаться комков. Тісто має вийти дуже еластичним і гладким.

польський паску - фото крок 3 В получившееся тесто добавляем дрожжи, розмішуємо.

польський паску - фото крок 4 Накрываем приготовленную опару полотенцем и оставляем на час в теплом месте.

польський паску - фото крок 5 Тем временем яйца необходимо взбить с сахаром до образования густой массы белого цвета.

польський паску - фото крок 6 В постоявшую около часа опару добавляем взбитые яйца и сухофрукты. Аккуратненько вымешиваем при помощи лопатки.

польський паску - фото крок 7 Добавляем еще немного муки и замешиваем однородное тесто густой консистенции.

польський паску - фото крок 8 Беремо форму для випікання, змащуємо вершковим маслом. Выкладываем в нее наше тесто.

польський паску - фото крок 9 випікаємо 50-60 хвилин при 180 градусах.

польський паску - фото крок 10 Готовый кулич достаем из духовки, даем ему отстояться.

польський паску - фото крок 11 Поливаем кулич смесью лимонного сока и и сахарной пудры. при бажанні, можно посыпать кокосовой стружкой. Даем глазури застытьи кулич готов к употреблению.

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Польський Макіївці з яблуками

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...