Рецепт Пшенично-амарантовый хлеб
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, как приготовить пшенично-амарантовый хлеб на закваске. Этот хлеб получается полезным благодаря тому, что в его основе лежит пшеничная закваска и амарантовая мука.
опис приготування:
Многую выпечку сложно назвать полезной, але цей рецепт — виняток. хліб, приготовленный на пшеничной закваске с добавлением амарантовой муки не может приносить вред — більш того, кажуть, что он имеет лечебные свойства. Благодаря муке амаранта хлеб имеет легкий ореховый аромат и вкус. Такой хлеб отлично подойдет в качестве быстрого перекуса, если нанести на него немного сливочного масла или овощного паштета — вийде дуже смачно. Закваску лучше всего приготовить заранее, чтобы всегда быть готовой испечь вкусный хлеб.
- Пшеничне борошно першого сорту— 280 грам(70 грам в закваску, 210 грам в тісто)
- Вода кімнатної температури— 305 грам(70 грам в закваску, 235 грам в тісто)
- Борошно з насіння амаранту— 190 грам
- дріжджі (опара) — 140 грам
- сіль— 1 Чайна ложка
- насіння амаранту— 1 Чайна ложка
- цукор— 2 Ст. ложки
- Оливкова олія— 3 Ст. ложки
- дріжджі стартер— 1 Ст. ложка
В миску тестомеса добавьте просеянную пшеничную муку и муку из семян амаранта. Добавьте семена амаранта, сіль і цукровий пісок. добре перемішайте.
Добавьте разведенную водой закваску и оливковое масло. Вимісити тісто в тістомісильн 5-6 хвилин на другій швидкості. Викладіть тісто в миску, смазанную растительным маслом и округлите.
Переверните гладкой стороной вверх, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Округлите тесто и оставьте на 10 хвилин.
Аккуратно разомните тесто в лепешку и сверните плотный рулет, каждый раз прорабатывая шов. Переложите тесто в форму для хлеба, змащену олією, распределите его по форме и накройте пленкой.
Оставьте при комнатной температуре до увеличения объема теста вдвое. Сбрызните тесто водой. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 45-60 хвилин. Повністю остудіть хліб на решітці. Смачного!
Подібні рецепти
Заварной бездрожжевой хлеб
Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...
Сендвіч з овочами
Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...
Пиріжки «Наполеон»
Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...
Риба в мікрохвильовці
Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...
Салат з бобами і сиром
Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...