Рецепт Пшенично-амарантовый хлеб

Рецепт Пшенично-амарантовый хлеб
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 5 г. 0 хв.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, как приготовить пшенично-амарантовый хлеб на закваске. Этот хлеб получается полезным благодаря тому, что в его основе лежит пшеничная закваска и амарантовая мука.

опис приготування:

Многую выпечку сложно назвать полезной, але цей рецепт — виняток. хліб, приготовленный на пшеничной закваске с добавлением амарантовой муки не может приносить вред — більш того, кажуть, что он имеет лечебные свойства. Благодаря муке амаранта хлеб имеет легкий ореховый аромат и вкус. Такой хлеб отлично подойдет в качестве быстрого перекуса, если нанести на него немного сливочного масла или овощного паштета — вийде дуже смачно. Закваску лучше всего приготовить заранее, чтобы всегда быть готовой испечь вкусный хлеб.

  • Пшеничне борошно першого сорту— 280 грам(70 грам в закваску, 210 грам в тісто)
  • Вода кімнатної температури— 305 грам(70 грам в закваску, 235 грам в тісто)
  • Борошно з насіння амаранту— 190 грам
  • дріжджі (опара)  — 140 грам
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • насіння амаранту— 1 Чайна ложка
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • Оливкова олія— 3 Ст. ложки
  • дріжджі стартер— 1 Ст. ложка
Пшенично-амарантовый хлеб - фото крок 1 Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.

Пшенично-амарантовый хлеб - фото крок 2 В миску тестомеса добавьте просеянную пшеничную муку и муку из семян амаранта. Добавьте семена амаранта, сіль і цукровий пісок. добре перемішайте.

Пшенично-амарантовый хлеб - фото крок 3 Добавьте разведенную водой закваску и оливковое масло. Вимісити тісто в тістомісильн 5-6 хвилин на другій швидкості. Викладіть тісто в миску, смазанную растительным маслом и округлите.

Пшенично-амарантовый хлеб - фото крок 4 Переверните гладкой стороной вверх, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Округлите тесто и оставьте на 10 хвилин.

Пшенично-амарантовый хлеб - фото крок 5 Аккуратно разомните тесто в лепешку и сверните плотный рулет, каждый раз прорабатывая шов. Переложите тесто в форму для хлеба, змащену олією, распределите его по форме и накройте пленкой.

Пшенично-амарантовый хлеб - фото крок 6 Оставьте при комнатной температуре до увеличения объема теста вдвое. Сбрызните тесто водой. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 45-60 хвилин. Повністю остудіть хліб на решітці. Смачного!

Подібні рецепти

Салат з курки і помідорів

Заварной бездрожжевой хлеб

Пропоную простий рецепт салату з курки і помідорів. Цей салат можна сміливо відносити до маленьких шедеврів кулінарії, але скоріше не за смакові якості, а за цікавий зовнішній вигляд. опис приготування: Салат з курки і помідорів — смачний і дуже оригінальний салат. Я зазвичай готую його на різ...

Сендвіч з овочами

Сендвіч з овочами

Для всіх любителів простих, корисних і смачних сніданків хочу запропонувати класну ідею, як приготувати сендвіч з овочами і ароматними спеціями. Дуже ситний і справді смачний. рекомендую! опис приготування: Це абсолютно вегетаріанський варіант, але, при бажанні, ви звичайно ж, можете додати та...

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки «Наполеон»

Пиріжки "; Наполеон" дуже нагадують всім знайомий торт. Вони приготовлені з листкового тіста, а начинка — знаменитий заварний крем. Приготування пиріжків відніме у вас не більше години часу. опис приготування: Перед вами класичний рецепт приготування пиріжків "; Наполеон ";. У даних пиріжків с...

Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

Побутує думка, що в мікрохвильовці можна тільки розігріти страви. Але це помилка. Хочу поділитися рецептом, як приготувати рибу в мікрохвильовці. Відмінне гаряче блюдо на швидку руку. опис приготування: Готувати в мікрохвильовці дуже просто. Хто не хоче возитися з духовкою, не любить підгорілі...

Салат з бобами і сиром

Салат з бобами і сиром

Коли за короткий час треба створити що-небудь смачненьке і швидко, я готую салат з бобами і сиром. Боби беру консервовані, сир натираю на тертці, додаю ще парочку інгредієнтів і готово! опис приготування: У салат з бобами і сиром я додаю болгарський перець. перець — соковитий і свіжий і відмін...